V projektu Skupnosti Most bomo preko ključnih aktivnosti programa izvedli različne aktivnosti kot pomoč zasvojenim za vztrajanje v treznem življenju, oz v življenju brez zasvojenosti: prvenstveno brez kemičnih zasvojenosti kot so alkohol, droge itd. kot nekemičnih zasvojenosti, ki jih pogosto spremljajo.

Zavod Karitas Samarijan kot nosilni partner v programu Skupnosti Most poleg aktivnosti koordinacije  skupnosti za zasvojene in njihove svojce izvaja individualno in skupinsko psihosocialno pomoč namenjeno tako udeležencem kot njihovim partnerjem in družinam zasvojenih. Strokovna  pomoč v obliki individualnih, partnerskih, družinskih svetovanj ali terapij je v osnovi namenjena podpori za vztrajanje v življenju brez zasvojenosti, urejanju družinskih odnosov in opolnomočenju celotne družine oz. svojcev, kot najpomembnejši celici družbe. Vključuje tudi pomoč udeležencem pri kariernem svetovanju, vzpostavljanju nove socialne mreže itd.


MJU.pngskupnosti_mostlogo.png

 

 

 

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019 v obdobju 1.11.2019 – 31.1.2022