alcoholic-alone-beer-576494.jpg

Program je del mreže javnih socialnovarstvenih programov in že drugič strokovno verificiran pri Socialni zbornici Slovenije, delujemo v skladu z določbami Resolucije o nacionalnem programu socialnega varstva in v skladu z Etičnimi načeli v socialnem varstvu in tudi Etičnimi načeli Karitas.

Program je namenjen socialni rehabilitaciji oseb s težavami zaradi zasvojenosti z alkoholom z namenom ureditve lastnega življenja, opolnomočenja in vztrajanja v abstinenci ter ponovne vključitve v socialno okolje. Smo program, ki vključuje nastanitev v stanovanjski skupnosti, socialno rehabilitacijo z oblikami individualnega in skupinskega dela ter delovnimi aktivnostmi.

Program izvajamo na področju slovenske obale ali bolje v slovenski Istri. Terapevtska stanovanjska skupnost prve faze je od Kopra oddaljena 14 km, pisarno in prostore za skupinsko delo pa imamo v Bertokih.

»Nihče se ne more vrniti in začeti znova, vsakdo pa lahko začne danes in ustvari nov konec.« (Maria Robinson)

Tudi ti lahko poskusiš svojemu življenju dati nov smisel in začneš ustvarjati drugačen danes in jutri! Začni že danes! Pokliči! Pridi in poglej!

Utrinke iz okolice terapevtske skupnosti I. faze in dvorišča si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.
 

Umeščeni smo na obrobju vasi, tik ob cerkvi in obdani z več obdelovalnimi površinami in tudi zaraščenim gričevnatim okoljem.