dne 25.12.2015

Kraj: Materinski dom Šempeter

Tako se pripravljamo na praznike v Md Solkan oz. smo praznični že od konca novembra, ko smo šle z ženskami na "lov" za materialom za izdelavo adventnih venčkov.

Obiskal nas je tudi prvi dobri mož, Sv. Miklavž in nas razveselil z dobrotami. Ker je dosti dobrotnikov tudi okrog nas, se jim poskušamo zahvaliti z drobno pozornostjo - voščilnico, ki smo jih izdelali sami. Napisam nam je takole:

Drage ženske, dragi otroci!

Danes sem vas obiskal in prinesel malo dobrot za zdravje in za veselje, da si boste malo posladkali praznične dni. Ker vas budno spremljam skozi celo leto, vem za vaše stiske in vaše želje. Najbolj hrepenite po toplem domu, zato vam tudi jaz želim, da bi vsaka od vas našla svoj prostor pod soncem, kjer si boste uredile svoj domek, svoje toplo in varno ognjišče zase in za svoje otroke. Vztrajajte na novi poti, naj vas vodi ljubezen, ki je nad vsem. Ne bojte se sanjati in sledite svojim sanjam. Predvsem pa ne pozabite nase in vedite, da se v vsaki od vas skrivajo dragocenosti, ki se ne morejo primerjati z zunanjim bliščem, ki prekriva bedo današnjega sveta. In vedite, da niste same. Okrog vas so dobri ljudje, ki jim ni vseeno za vas, ki jim je mar za vas, za vaše čutenje, počutje.. in ki vidijo v vas tiste dragocenosti, ki vas delajo edinstvene. Ni važno, kje trenutno živite, ampak kako živite. Naj vas ne bo sram vašega trenutnega doma ampak se potrudite, da bo bivanje v njem prijetno za vsako od vas.

»Dom – tam kjer je toplo«, je nekoč rekel moj mlajši sin, ko je imel 3 leta.

Zato, naj vam bo toplo, naj materinski dom postane vaš dom v pravem pomenu

besede. Naj vam bo toplo, tudi v vašem srcu.

Vaš Sveti Miklavž