dne 29.04.2016

Kraj: Materinski dom Šempeter

V Šempetru smo v četrtek popoldan, 1.12.2016, obeležili tradicionalen prižig lučk na Šempetrskem trgu s stojnico. Na stojnici smo razstavili ročna dela, izdelke naših žensk in otrok, ki so skupaj s prostovoljci cel mesec november v ustvarjalnih delavnicah izdelovali božične voščilnice, lesene skrinjice želja in pravljične hiške iz das mase.

 

 



Na trgu so se nam pridružile tudi stojnice iz vrtca Šempeter, Društva kmečkih žena Šempeter, Gostilna in picerija Julko. Vse prisotne je ob 18h zvečer pozdravil župan Milan Turk , zaželel veseli december in skupaj smo odštevali prižiganje lučk na smreki sredi trga.

Veseli december se je nadaljeval z obeleženjem 1. obletnice materinskega doma Šempeter. V četrtek, 8.12.2016, smo s prostovoljci zopet na trgu v Šempetru pripravili stojnico z izdelki naših žensk in otrok.

 

 

 

 



Z zanimivimi pogovori mimoidočih, ki so se ustavili pri nas, smo obogatili drug drugega. Z razdeljevanjem novih zloženk, ki si jih lahko ogledate tudi na naši spletni strani, smo predstavili program materinskega doma, ki je bil marsikomu še nepoznan. Stojnica je požela veliko odobravanje domačinov. Se vidimo naslednje leto! 

Klementina Bajec,
strokovna delavka MD