dne 04.12.2018

Kraj: Materinski dom Šempeter

V materinskem domu Šempeter smo v torek, 4.12.2018, pripravili Dan za sosede in hkrati praznovali 3. obletnico materinskega doma. Povabili smo sosede, prostovoljce in dobrotnike v občini Šempeter-Vrtojba. Ti so pobliže spoznali program materinskega doma in izvedeli nekaj več o tem, kaj vse se pri nas dogaja.

Vstopili smo v mesec december, ki je za mnoge čas pretiranega potrošništva, norih nakupov in delovnega hitenja. Ali se spomnimo tudi na ljudi okoli nas, ki doživljajo razne stiske in težave?

Želim si, da bi se zazrli vase, usmerili svoje misli in pričakovanja v tisto, kar zares šteje in preživeli ta čudoviti ČAS v krogu naših družin, prijateljev, sosedov, vseh tistih ljudi, ki prinašajo TISTO POSEBNO, česar se z nobenim denarjem ne da kupiti.

Naj bo december predvsem mesec MIRU, LJUBEZNI, UPANJA, sladkih misli in še slajših objemov za vse nas, ki verjamemo v to.

Za obiskovalce smo pripravili tudi božično razstavo ročnih del naših mamic in njihovih otrok. Pohvalili so božične voščilnice, izdelke iz posušene sivke in rožmarina, božične aranžmaje iz hortenzij in poslikane sveče na lesenih ploščkih. Unikatni izdelki naših žensk na božični razstavi pričajo o njihovi ustvarjalnosti, ki jo nosijo v sebi.

Hvala vsem obiskovalcem za prijetno druženje ob toplem čaju in domačih piškotih. Naj vam čarovnija decembra prinese mnogo lepega, prijetnega, takega, da se ga boste z veseljem spominjali.

 

Klementina Bajec,

strokovna delavka v materinskem domu Šempeter

 

Povezava do vabila.