dne 17.05.2019

Kraj: Materinski dom Solkan

Pred Materinskim domom v Solkanu imamo novo pridobitev – OTROŠKA IGRALA. Vsi smo zelo veseli in ponosni, da imajo mame s svojimi otroki možnost igrivega preživljanja prostega časa. Še posebno pa so se igral razveselili naši najmlajši, saj so igrala namenjena otrokom od treh do osmih let starosti. Trenutno sta v Materinskem domu v Solkanu dva predšolska otroka in štirje šoloobvezni otroci.

Skupina goriških tehnoloških podjetij Advansys d.o.o., Business Solutions d.o.o., Editor d.o.o., Goap d.o.o., Instrumentation Technologies d.d., MA-NO d.o.o. in TPE Elektronika d.o.o., ki sodeluje z namenom, da skupaj izvedejo določene projekte, se je odločila, da bi razvijali tudi vidik družbene odgovornosti.  Kot prvo tovrstno akcijo, v kateri želijo preko donacije v lokalni prostor vrniti del svojih uspešnih poslovnih rezultatov, so Materinskemu domu Solkan namenili sredstva za nakup zunanjih otroških igral. Akcija je nastala v okviru lanskega novoletnega obdarovanja, ko so se podjetja odločila, da bodo sredstva, ki bi jih sicer namenili za darila poslovnim partnerjem, darovala Materinskemu domu v Solkanu.

 

Tako so zdaj igrala postavljena in služijo svojemu namenu.

 

Ob tej priložnosti se vsakemu donatorju posebej zahvaljujemo. Iskrena hvala, da so s svojim dejanjem pripomogli k izboljšanju kvalitete bivanja mater in njihovih otrok ter jim na tak način polepšali vsakdan na njihovi poti do boljšega življenja.

 

Igrala je blagoslovil novogoriški dekan Alojzij Kržišnik.

 

Tanja Žorž

vodja programa