dne 04.10.2019

Kraj: Materinska domova Solkan in šempeter

Z otroki in mamicami iz materinskega doma Solkan in Šempeter smo se odpravili na ranč Naglost na Brjah pri Ajdovščini, kjer smo imeli čudovito priložnost izvesti nepozaben dan s konjem Tigrom.

To izkušnjo so nam omogočile Diana Batista, Klavdija Krušec in Daša Batista. Klavdija in Diana ki uspešno izvajata terapije s pomočjo konjev, sta strokovno in z občutkom približale konja in jahanje našim otrokom. Otrokom so na zabaven način predstavile konja, kot čudovito, plašno žival.

Otroci so konja osebno spoznali, ga božali, jahali in preko različnih gibanj občutili. Otroci so na konju sedeli, stali, ležali in počenjali gibanja, ki so bila najbolj blizu cirkuškim aktivnostim. Tudi Tigro je pri tem zelo užival.

Na Brje je prišlo 11 otrok in 7 mamic, skupaj nas je bilo 21 vedoželjnih obrazov, pripravljenih doživeti izkušnjo s konjem. Poleg jahanja konjev smo v hišici ob maneži izvedli ustvarjalno delavnico poslikave nahrbtnikov s štampiljko konja. Otroci in mame so z akrilnimi barvami okrasili vsak svoj nahrbtnik, ki bo služil za šolske copate in najljubše igrače.

 

Klementina Bajec, strokovna delavka