dne 06.12.2019

Kraj: Materinski dom Solkan

Po zaključku novinarske konference na MO Nova Gorica, 20.novembra 2019, kjer so bile predstavljene različne aktivnosti ob mednarodnih dneh boja proti nasilju nad ženskami, je Turistično društvo Nova Gorica Materinskemu domu Solkan predalo ODEJICO DOBROTE in donacijo v znesku 300 evrov.

Aktiv mestnih žena in deklet - GORIČANKE je prostovoljno žensko združenje na področju mesta. Delujejo v okviru Turističnega društva Nova Gorica. Z žensko energijo in veliko mero čustvene inteligence, predvsem pa s prostovoljnim delom plemenitijo ta prostor tako na področju dobrodelnosti kot pri ohranjanju kulturne dediščine. »

Z odejico nam bo topleje« je rdeča nit dobrodelnega projekta in medgeneracijskega sodelovanja v mesecu decembru, ob prazniku luči - 13. decembra, ob sveti Luciji. Vsaka sedanja odejica in seveda tudi letošnja, ki je nastala izpod njihovih rok, nosi v sebi neko sporočilo.

Za letošnjo odejico, ki je namenjena Materinskemu domu, so izbrale kot simbol drevo, na katerem so razporejeni krogci. Drevo predstavlja življenje, trdnost, zavetje in toplino. Vse to pa rabijo tudi žene, ki so v Materinskem domu poiskale pomoč, zavetje, voljo za nadaljnje življenje. Krogci na drevesu pa so enaki in hkrati različni. Enaki po velikosti, različni po barvi in barvnih kombinacijah, ki jih krasijo različni šivi. Ti simbolizirajo žene, matere, dekleta skozi zgodovino, ki so doživljale različna nasilja. O teh nasilju se včasih ni smelo oziroma je bilo sramotno govoriti. Zaradi tega so bile žene nekoč še v težjem položaju kot danes.
Zora Korenč - Goričanka

Za izkazano podporo in finančno pomoč se jim iskreno zahvaljujemo.

Tanja Žorž, strokovna vodja programa