dne 29.04.2021

Kraj: Center Vrtnica

Ob koncu akcije 40 dni brez alkohola so organizatorji akcije ob podpori NIJZ organizirali zaključni dogodek, na katerem so sodelujoči izmenjali informacije o oblikah pomoči ob težavah z alkoholom. Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja’, se je odvil v torek, 30. 3. 2021 na Zoom srečanju.

V okviru tega strokovnega srečanja je bilo najprej podano predavanje mag. Tadeje Hočevar s predstavitvijo projekta SOPA (skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola), sledil je primer dobre prakse iz zdravstvenega doma.

Partnerka zdravljenega alkoholika (najdete jo na 35 minuti posnetka) je predstavila svojo izkušnjo in kako jo je razreševala, temu pa so sledile kratke predstavitve programov, ki delujemo na področju zasvojenosti – poleg našega programa Vrtnica še Društvo Žarek upanja, Abstinent, Društvo Up, Skupnosti MOST, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, Skupnost Centrov za socialno delo Slovenije, Zavod varna pot.

Dogodek je povezovala Andreja Verovšek, koordinatorka akcije 40 dni brez alkohola.

Kot navajajo se je dogodka udeležilo 93 posameznikov.
Dogodek je bil namenjen strokovnim delavcem, ki delujejo na področju zasvojenosti (z alkoholom), prostovoljcem, novinarjem in zainteresirani javnosti, ki bi želeli spoznati, kakšne oblike pomoči trenutno delujejo pri nas in kam se lahko obrnejo po pomoč pri težavah z alkoholom.

Posnetek najdete na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=XTOyoBVan8Q&t=5s

Objavljen pa je na: https://brezalkohola.si/mreza-organizacij-za-pomoc-pri-tezavah-z-alkoholom-se-predstavlja/