od 01.09.2021 do 30.09.2021

Kraj: Center Vrtnica

V programu Vrtnica – socialna rehabilitacija oseb s težavami zaradi zasvojenosti z alkoholom smo aktivni na več področjih. Poleg dela na osebni rasti izvajamo več različnih aktivnosti in malih projektov znotraj terapevtske stanovanjske skupnosti. Obdelujemo nekaj zemlje - vrt in njivo, travnike; v del delovnih aktivnosti, ki naj bi služile kot delovna terapija, pa sodi tudi skrb za živali, priprava drv razna vzdrževalna dela itd.

O tem kdaj drugič. Danes bi vam radi predstavili naš rastlinjak, ki je nastal popolnoma amatersko in z omejenimi sredstvi.

V času prvega vala epidemije novega koronavirusa smo zaradi zaprtja v naši skupnosti v Truškah več moči vložili v urejanje okolice in prostorov terapevtske stanovanjske skupnosti.

Porodila se je ideja, da bi postavili na manjšem vrtu rastlinjak, da bi bili še bolj samooskrbni kot smo sicer, saj bi tako tudi v zimskem času imeli svojo svežo zelenjavo, v poletnem času pa bi paradižnik zaščitili pred slabimi vplivi okolja.

K nastajanju rastlinjaka so prispevale ideje laičnih terapevtov, uporabnika, ki je imel veliko znanja s področja agronomije in izvedbe v sodelovanju laičnih terapevtov in uporabnikov v skupnosti v Truškah.

V lanskem letu žal nismo uspeli nabaviti folije in rastlinjaka dokončati, se je pa to zgodilo letos spomladi in sedaj rastlinjak služi namenu.

 

izdelava rastlinjaka 1

 

izdelava rastlinjaka 2

 

izdelava rastlinjaka 3

 

izdelava rastlinjaka 4.jpg

 

izdelava rastlinjaka 5

 

izdelava rastlinjaka 6

 

izdelava rastlinjaka 7