od 15.04.2022 do 18.04.2022

Kraj: Center Vrtnica in Most

PROGRAM VRTNICA IN MOST - SODELOVANJE V AKCIJI 40 DNI BREZ ALKOHOLA

Postni čas je čas, ko okrepimo svojo duhovno plat življenja. Odločimo se, da se odpovemo dobrinam, navadam, razvadam; da naredimo katero dobro delo več kot običajno, nenazadnje, da se v znak solidarnosti do trpečih, pridružimo vseslovenski postni akciji 40 dni brez alkohola.

Naši uporabniki so se vključili v program Vrtnica zaradi cilja vseživljenjske odpovedi od alkohola.  Individualne in skupinske aktivnosti v programu jim pomagajo pri osebni rasti, da se opolnomočijo in naredijo potrebne korake za vzdrževanje abstinence (vera v dobro, soočenje, opravičilo, odpuščanje…). Zato lahko postni čas še bolj osebno in globoko doživljajo in s svojimi pričevanji pokažejo pot tistim, ki  trpijo zaradi alkoholizma.

S tem namenom smo tudi letos uporabniki in zaposleni programa Vrtnica  in Most aktivno pristopili k preventivni akciji  40 dni brez alkohola, ki letos poteka pod geslom »Smej se«. V okviru te akcije smo se udeležili in aktivno sodelovali:

- na novinarski konferenci ob začetku akcije 40 dni brez alkohola. Potekala je v galeriji Družine, v Ljubljani dne, 2.3.2022. Prispevki so bili objavljeni v medijih Planet TV, tednik Družina, spletnem mediju Aleteia (povezava do članka Aleteinega članka je: https://si.aleteia.org/2022/03/14/alkohol-veliko-obljublja-vse-to-pa-lahko-dosezes-sele-ko-si-trezen/)

-pri sveti maši v romarskem središču Marije Pomagaj na Brezjah, ob začetku postne akcije 40 dni brez alkohola, na prvo postno soboto, 5.3.2022. Sveto mašo je vodil  pater Maksimilijan File.

- pri križevem potu in sveti maši na Sveti gori za žrtve alkohola in njihove svojce na prvo nedeljo v aprilu, 3.4.2022. Križev pot in sveto mašo je vodil pater Bogdan Rus.

Pripravila: Silva Črnigoj

1.slika

 

2. slika

 

3. slika

 

4. slika

 

5. slika