od 01.04.2024 do 22.04.2024

Kraj: Center Vrtnica

V mesecu marcu smo uporabniki programa Vrtnica v Truškah opravili naslednje zanimive in poučne naloge, ki so nam pripomogle k razbistritvi uma in pripomogle k telesni oz. fizični kondiciji.

V začetku meseca smo dokončali kokošnjak in se veselili prihoda pernatih stanovalk.

marec1

Na sliki je razvidna luksuzna notranjost kokošnjaka.

Sledile so spomladanske koline, ko smo predelali v slastne mesnine še zadnjega najemnika svinjaka ter ga shranili v zamrzovalno skrinjo.

Sledilo je razširjanje kamnitih poti, ki so bile ob deževnem vremenu preveč blatne da bi se lahko srečevala dva uporabnika in posledično smo nosili blato po stopnicah in po čajni kuhinji.

marec2

 

Ker se je pokazala potreba po dodatni vodi za zalivanje rastlinjaka smo se lotili postavitve 1200 litrskega zbiralnika za deževnico.

marec3

 

Ker je bil tudi čas pravi smo sejali in sadili solato in druge vrtnine v rastlinjak.

marec4

 

Pomagali smo tudi župniku iz Marezig pri pripravi okrog 20.000 oljčnih vejic za Veliko noč.

marec5

 

Urejali smo svinjak in ga razkužili za prihod novih štirih najemnic.

marec6

Sprejeli smo obisk skupine ljudi iz društva revmatikov, ki so prišli na ogled naše prelepe skupnosti, katero smo predhodno še uredili do potankosti in njihov odziv je bil zelo navdušujoč.

Urejali smo tudi pokopališče v Marezigah.

Kot ste razbrali se kar dogaja v Truškah in delovne aktivnosti nam zelo pomagajo in tudi sama organizacija ter urnik nam pomagajo pri osebni rasti in raznih spoznanjih ter predvsem pri spreminjanju navad iz tako rekoč prejšnjega življenja pod vplivom maliganov v nov način spoznanja in učenja treznega življenja.

Na kratko bi to bilo tudi vse iz meseca marca 2024 in vam pišemo zopet v mesecu maju o poročilu za mesec april, ki pa tudi zaenkrat kaže, da bo zanimiv in prijetno terapevtski.

Lep pozdrav od 7 uporabnikov iz TRUŠK 5